OVER ONS

THE WORLD'S FINEST GARDEN FURNITURE

Stijlvol design van robuuste kwaliteit: met tuinmeubelen van 4 Seasons Outdoor viert u het buitenleven in elk seizoen! Hoogwaardige designmeubelen waarmee u eindeloos van de zon geniet, maar die ook tegen een buitje kunnen. 4 Seasons Outdoor biedt tuinmeubilair en accessoires in vlechtwerk, rope, roestvast staal, aluminium en duurzaam teak hout. Met een uitgebreid assortiment biedt 4 Seasons Outdoor een passende set voor iedere stijl en voor elke tuin.

Tuinmeubilair van 4 Seasons Outdoor blinkt uit in kwaliteit, gevoel voor stijl en oog voor detail. Dat uit zich in vernieuwend design van de hand van toonaangevende ontwerpers en een prachtige afwerking, maar ook in ergonomisch verantwoord comfort en een lange levensduur. Niet voor niets biedt 4 Seasons Outdoor maar liefst 5 jaar garantie en op de vlechtwerk tuinmeubelen zelfs 10 (!) jaar garantie. Van lounge tuinmeubelen tot teakhouten tuinsets en van RVS tuinmeubelen tot exclusieve tuintafels.

BEDRIJF EN HISTORIE

Sinds het begin van de jaren ’90 is 4 Seasons Outdoor actief in Indonesië. Het begon met de import van teakhouten tuinmeubelen en rotan meubilair. In de loop van de jaren werd een intensieve samenwerking opgebouwd met twee grote fabrieken op Java in Indonesië. In 2002 vond een gedeeltelijke overname van deze fabrieken plaats, zodat 4 Seasons Outdoor de regie kreeg over de productie en de verkoopstrategieën. 

Omstreeks de eeuwwisseling introduceerde 4 Seasons Outdoor volkunststof vlechtwerk draden, die in een frame werden gevlochten. Na een periode van verdere ontwikkeling waar ook o.a. de laatste jaren rope in opkomst is, biedt 4 Seasons Outdoor nu een fantastisch assortiment tuinmeubelen. Met een standaard garantie van maar liefst vijf jaar en op vlechtwerk tuinmeubelen zelfs 10 jaar. 

Mede dankzij deze innovatieve aanpak is het merk de afgelopen jaren enorm gegroeid, met als gevolg dat 4 Seasons Outdoor nu in vrijwel geheel Europa en ver daarbuiten te verkrijgen is.

ONTWIKKELING EN INNOVATIE

Bij 4 Seasons Outdoor is productontwikkeling in de loop van de jaren een zeer belangrijk onderdeel geworden van de bedrijfsvoering. De Europese designers van 4 Seasons Outdoor werken nauw samen met de fabrikanten in Indonesië. Met deze unieke basis gaat 4 Seasons Outdoor ieder jaar weer de uitdaging aan de markt te verrassen met nieuwe ontwikkelingen. 

Dat deze formule werkt, blijkt onder andere uit het feit dat 4 Seasons Outdoor in 2006 en 2007 de belangrijkste internationale tuinmeubelprijs heeft gewonnen. In 2008 is het assortiment bekroond als beste totaalconcept bij de Nederlandse tuincentra en in 2009, 2010 en 2011 is 4 Seasons Outdoor benoemd tot ‘Best Managed Company’. In 2013, 2017 en 2019 heeft 4 Seasons Outdoor de B3 design award in de wacht gesleept.