All weather tuinset

WAT IS EEN ALL WEATHER TUINSET?

Om te beginnen met een inkopper, tuinmeubelen staan uiteraard in de buitenlucht. Dat betekent dus ook automatisch dat ze onderhevig zijn aan weersinvloeden. Wij zijn er trots op dat onze tuinsets en loungesets uitermate goed weerbestendig zijn.

Hoe dit komt? Dit zit hem voornamelijk in de materialen die we gebruiken en hoe we onze all weather tuinsets fabriceren. Wij kiezen altijd voor kwaliteit, wat betekent dat we geen concessies doen aan materiaal, afwerking en comfort.

Zo zijn al onze kussenhoezen gemaakt van het all weather materiaal: Olefin. Een synthetische textielsoort gemaakt uit polyethyleen en polypropyleen en zeer goed geschikt voor buitengebruik.

Ook kiezen we bijvoorbeeld voor een hoge kwaliteit teak, een houtsoort die van nature erg goed tegen weersinvloeden bestand is. Daarnaast zie je veel materialen in onze all weather loungesets en tuinsets die ook specifiek zijn gekozen voor hun weerbestendige eigenschappen zoals HPL, keramiek en RVS.

Bekijk onze loungesets met all weather kussens

WAAROM EEN TUINSET OF LOUNGESET MET ALL WEATHER KUSSENS?

In ons noord-europese zeeklimaat hebben we te maken met zon, buien & wind. Daarom is het erg prettig dat je tuinmeubelen tegen al deze weersinvloeden bestand zijn. De kussens in je tuinset of loungeset zijn all-weather. Een kussen bestaat uit 2 delen. De kussenhoes en de kussenvulling:

Kussenhoes

Onze kussenhoezen zijn gemaakt van het all weather materiaal: Olefin. Een synthetische textielsoort gemaakt uit polyethyleen en polypropyleen en erg goed geschikt voor buitengebruik. Olefin is kleurvast, dus laat de zon maar schijnen. Daarnaast is Olefin grotendeels waterafstotend, bij een lichte bui zullen de regendruppels van het materiaal afrollen. Wij maken onze kussens bewust niet 100% waterproof omdat dit het comfort te veel zou beïnvloeden. Bij langdurige regen of een felle bui zal het kussen uiteindelijk toch nat worden, wij adviseren in dit geval om je kussens op te bergen.

Kussenvulling

Binnen in de Olefin hoes, zit de weersbestendige en schimmelwerende kussenvulling. Ook deze bestaat uit synthetische materialen zoals Outdoor foam, Dacron en Spunbond. Door het gebruik van deze materialen mogen de kussens nat worden, laat ze daarna wel even goed drogen voordat je er weer gebruik van maakt. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van hoe nat je kussen is geworden en de temperatuur. Een nat kussen in koud weer droogt uiteraard minder snel.

Meer over onze weerbestendige kussens lees je hier

ALL WEATHER LOUNGESET, DE JUISTE KEUZE

Wat vind je belangrijk? Looks, comfort, onderhoud? Waarschijnlijk een combinatie van deze factoren. Ook is het belangrijk, waar staat je loungeset? Natuurlijk is er een verschil of je tuinset onder een overkapping staat, vrij op het terras of bijvoorbeeld onder een boom in je tuin.

Onder een overkapping hoef je je uiteraard minder zorgen te maken over weersinvloeden. Teakhout zal minder snel verkleuren en kussens blijven langer schoon. In weer en wind zal je eerder te maken hebben met regenbuien, groene aanslag en vallend & rottend blad in de winter.

Wat valt onder all weather?

Belangrijk is te weten dat om weersinvloeden iets anders zijn dan externe factoren. Warmte, kou, zonlicht en regen zijn hier voorbeelden van. Etensresten, vogelpoep, rottend blad of een ongelukje met wijn vallen onder externe factoren.

HOE ONDERHOUD JE ALL WEATHER TUINSTOELEN EN KUSSENS?

Om je kussens en andere all weather materialen lang(er) goed te houden, is onderhoud enorm belangrijk. Ondanks dat je je 4 Seasons Outdoor tuinmeubelen 4 seizoenen lang buiten kunt laten staan verleng je de levensduur van je all weather tuinset met onze onderhoudsproducten. Zo heeft teakhout elk jaar behandeling nodig met o.a. onze teak cleaner & protector. En hebben we voor elk materiaal specifieke producten ontwikkeld om deze te reinigen & beschermen.

Wil je meer weten over het onderhoud van je all weather loungeset of tuinset? Bekijk dan onze pagina over materialen en onderhoud.

Mag ik een afdekhoes gebruiken?

Zoals onze merknaam al zegt: onze tuinmeubelen mogen 4 seizoenen buiten staan. Het is in principe niet nodig om een afdekhoes te gebruiken. Wil je dit wel doen, dan adviseren we je een ademende hoes te gebruiken en onze tips te lezen waar je aan moet denken bij het gebruik van tuinmeubel hoezen.

VERKOOPPUNTEN

Heb je praktische vragen over de all weather eigenschappen van je nieuwe tuinset of loungeset? Onze verkooppunten kunnen je adviseren waar je rekening mee moet houden en wat voor jou de beste keuze zou zijn. Ook onze service loopt via onze verkooppunten, je vindt daar onze onderhoudsproducten en mocht bijvoorbeeld een kussen toch onverhoopt aan vervanging toe zijn, dan is een kussen(hoes) vaak na te bestellen.

Dus heb je nog een vraag over onze all weather tuinmeubelen, neem even contact op met een van deze winkeliers

Zoek een verkooppunt bij je in de buurt