Cord

WAT IS CORD?

Naast vlechtwerk (wicker) en rope, bestaat er sinds kort een nieuw materiaal: Twisted cord. Of zoals wij het voor het gemak noemen: Cord.

Cord bestaat uit drievoudig gedraaide kunststof strengen. Door deze drievoudige twist geeft het het materiaal veel sterkte terwijl het erg licht is van gewicht. Cord is zo licht dat het lichter is dan water. Het is iets stugger dan rope, maar minder stug dan vlechtwerk (wicker).

Door de draaiing van het Cord, heeft het de looks van touw / rope en ziet het er erg natuurlijk uit. We kunnen het vlechten en spannen in allerlei structuren en doordat we het materiaal in alle kleuren kunnen maken, zijn de mogelijkheden eindeloos.

WAT MAAKT ONS CORD WEERBESTENDIG?

Cord heeft een wateropname van 0%. Dat betekent dat vocht geen kans maakt, het loopt er letterlijk vanaf. Het materiaal is na een regenbui met een doekje af te nemen is waarna het droog is.

Niet alleen is cord waterafstotend, het is ook niet ontvankelijk voor zout en chloor. Ontzettend fijn als je bijvoorbeeld je stoelen wilt plaatsen naast het zwembad, of als je aan zee woont.

Reinigen is een fluitje van een cent. Een beetje water en zeep is genoeg om cord schoon te maken. Ideaal als je niet teveel tijd kwijt wilt zijn aan onderhoud.

VEILIG, STERK & RECYCLEBAAR

Cord bestaat uit nagenoeg dezelfde bestandsdelen als vlechtwerk (wicker) en rope, daardoor is het een weerbestendig en sterk materiaal wat perfect geschikt is voor gebruik buitenshuis. Het is getest onder allerlei weersomstandigheden en heeft deze test uiteraard glansrijk doorstaan.

Cord is 100% recyclebaar. Dat maakt het een relatief duurzaam materiaal terwijl het ook beresterk is. Een welkome aanvulling ins ons assortiment en een materiaal dat door zijn fantstische eigenschappen jarenlang buiten kan blijven staan

onderhoud

Deze onderhoudsproducten zijn geschikt voor het onderhouden van Cord tuinmeubelen.

Multi surface cleaner

Multi surface cleaner

Reiniger voor diverse materialen, zoals o.a. rope, kussens en parasoldoek.