ONDERHOUD VAN TUINMEUBELEN IN HET NAJAAR

ONDERHOUD VAN TUINMEUBELEN IN HET NAJAAR

geplaatst op 11 februari 2021

ONDERHOUD VAN TUINMEUBELEN

Ieder materiaal heeft zijn eigen onderhoud nodig. Maar moet je teakhout nou juist wel of niet in de olie zetten? En is een nat doekje echt genoeg om wicker te onderhouden?

WICKER / ROPE

Wicker en rope tuinmeubelen vragen weinig onderhoud. Af en toe met een doekje erover en eens in de zoveel tijd reinigen met een speciale cleaner volstaat. In het najaar kun je wicker en rope tuinmeubelen afdekken met een beschermhoes, hiermee voorkom je dat er vuil en viezigheid op het materiaal komt. Vogelpoep en rottende bladeren kunnen namelijk nare vlekken lekker achterlaten als ze niet op tijd worden verwijderd.

TEAKHOUT

Teakhout heeft van nature een olie die beschermend werkt, waardoor het relatief weinig onderhoud nodig heeft. Het is aan te raden om het hout af en toe even af te nemen met een sopje om zo aanslag te voorkomen. Bij teakhout kun je ervoor kiezen om het hout te behandelen met een speciale teak olie, waardoor de authentieke kleur behouden blijft. Wanneer je het hout niet behandeld, zal het uiteindelijk de bekende vergrijsde kleur krijgen. Je kunt teakhouten tuinmeubelen in de winter afdekken met een beschermhoes, zo is de set mooi schoon als het voorjaar weer aanbreekt. Zorg er wel voor dat het hout kan blijven ademen.

RVS

RVS is een materiaal dat makkelijk te onderhouden is, vuil hecht zich niet makkelijk aan dit oppervlak. Regelmatig schoonmaken en af en toe reinigen met een speciale cleaner zorgt ervoor dat het RVS er uit blijft zien als nieuw.

KUSSENS

Vaak wordt er aangeraden om de kussens van je tuinset binnen te bewaren. De kussens van 4 Seasons Outdoor kunnen in principe buiten blijven liggen tijdens de wintermaanden. Een beschermhoes kan uitkomst bieden tegen vlekken van vogelpoep en rottende bladeren. Ook is de vulling van de kussens dan altijd droog als het weer tijd is om heerlijk in de tuin te genieten van je tuinmeubelen!

Uiteraard hebben we veel meer materialen in onze collectie. Voor iedere tuinset, tafel, stoel en voor ieder materiaal hebben wij een speciaal schoonmaakmiddel of beschermmiddel in ons assortiment.