STOKPARASOLS

Veilig in de schaduw

Wat kun je doen als het echt even te warm wordt in je tuin? Met een 4 Seasons Outdoor parasol ontsnap je even aan de hitte, of de zon nu hoog in de lucht staat of juist flink laag staat. Wij bieden je een divers assortiment stokparasols. Kies de parasol met handige functies die perfect bij je wensen past, in de ideale afmeting en in jouw favoriete kleur.

Een stokparasol heet zo omdat hij in het midden van het doek een parasolbuis (stok) heeft, waar de baleinen naartoe lopen. Deze stok kun je vaak simpel knikken door een knopje in te drukken zodat het parasoldoek kantelt. Handig bij een zakkende zon.

De stokparasols zijn meestal in- en uit te klappen door de baleinen simpelweg omhoog te duwen. Een zogeheten ‘push-up systeem’. Hierbij zorgt het parasoldoek voor de spanning die de parasol hooghoudt. Klap de parasol vervolgens in door dit naar beneden te schuiven.

Met een bijpassende parasolvoet en afdekhoes is je parasol compleet en kun je jarenlang genieten van schaduw in je tuin of op je terras.

Bekijk hier onze parasols

DESIGN

We maken graag alleen maar mooie stokparasols. Designs, materialen en kleuren stemmen we naadloos op elkaar af met een resultaat waar we trots op zijn. Zo zie je in onze collectie stokparasols geen ouderwetse volants (de flappen aan een parasoldoek) terug maar juist strakke lijnen en eenvoudige onderdelen die vooral functioneel zijn.

Want tijdens een warme zomer kijk je natuurlijk graag naar een mooie parasol op je terras.

FUNCTIONEEL

Onze stokparasols zijn niet alleen prachtig om te zien, je hebt er jarenlang plezier van. Iedere stokparasol is namelijk eenvoudig te bedienen zodat je snel en doeltreffend schaduw hebt op de gewenste plek.

De meeste 4 Seasons Outdoor stokparasols zijn bijvoorbeeld verstelbaar in hoogte en kantelbaar. Je klapt deze snel en makkelijk in om er vervolgens een handige beschermhoes omheen te doen.

Bekijk hier de Oasis, Azzurro en Shanghai stokparasols

WEERBESTENDIG

Ook als je stokparasol niet wordt gebruikt, staat deze vaak wel gewoon op je terras. Het is daarom goed om over de kwaliteit na te denken. Wij gebruiken materialen van hoogwaardige kwaliteit, zoals ge-poedercoat aluminium voor de frames en olefin of polyester voor de parasoldoeken. Daarom kunnen onze parasols het hele jaar door gewoon buiten staan.

Wel adviseren we om een beschermhoes te gebruiken wanneer de parasol niet in gebruik is, zodat deze niet kapot waait of vuil wordt door andere factoren. Om zo lang mogelijk van je stokparasol te kunnen blijven genieten is het verstandig om je parasol met beschermhoes droog op te bergen.

Bekijk hier een selectie van onze stokparasols:

DUURZAAM

Een nieuwe stokparasol schaf je niet elk jaar aan. Iedere 4 Seasons Outdoor parasol is gemaakt om ten minste 5 jaar van te kunnen genieten. We maken daarom tijdloze parasols waar je niet snel op bent uitgekeken.

Onze stokparasols zijn gemaakt om veel gebruik van te maken, daarom kun je na verloop van tijd ook onderdelen bestellen die aan slijtage onderhevig zijn. Een parasoldoek of een technisch onderdeel is meestal eenvoudig te vervangen. Een beschermhoes voor je parasol zal (afhankelijk van het weer) eens in de 12 tot 24 maanden vervangen moeten worden.